IK BEN JASPER EN DIT IS MIJN VERHAAL

Geschrokken pak ik mijn bril van de grond en ik ben in de war. Waar ben ik, en waarom lig ik op de grond….., en hoe kan het dat de helft van mijn lichaam doof en levenloos is?

Het was 2013 en ik was al een aantal jaren, samen met mijn broer, onze droom aan het najagen in ons horecabedrijf ‘In de goede Luim’. Hard werken en een gezonde dosis stress was mij niet vreemd. Op een warme voorjaarsdag heb ik iets dat ik niet ken. Ik voel me stomdronken zonder een druppel te hebben gedronken. Mijn lichaam is niet meer te besturen. Deze dag was het begin van een moeilijke periode. Ik heb vanaf die dag vaker vreemde klachten en mijn bezorgdheid, maar ook die van mijn omgeving groeide. Contact opgenomen met de huisarts en doorverwezen naar een neuroloog. Die vertelde mij, na het bekijken van mijn MRI-scan: “Ik heb slecht nieuws, u heeft Multiple Sclerose (MS)”

Mijn eerste reactie was “pfff, gelukkig geen tumor”. Ik kende de ziekte MS niet goed en nam het nieuws op dat moment ietwat luchtig op. 

“Dus Jasper, je hebt MS, wat nu?…”

Ik heb op dat moment eigenlijk niet heel veel veranderd in mijn leven. De MS-klachten waren zeker aanwezig, maar ik kon er redelijk goed mee leven. Dan gaan we door waar we mee begonnen waren, het runnen van een horecabedrijf. Dat is een aantal jaren best zwaar geweest, maar het lukt allemaal verrassend goed. Tuurlijk was er aftakeling en ging ik elk jaar wel iets achteruit. Totdat Januari 2018 aanbrak en ik met mijn vrouw en pasgeboren zoon betrokken raakte bij een verkeersongeval. De klap, stress, ellende en zorgen over mijn vrouw (behoorlijk letsel) brachten mijn klachten naar een next level. Ik ging erg snel achteruit met mijn gezondheid. De MS kwam in een stroomversnelling. Er brak een tijd aan van keuzes maken. Kun je nog wel ondernemen…, en wil je dat eigenlijk wel!? We begonnen in te zien dat ik serieus patiënt was en dat ik beslissingen moet nemen om zo goed en lang mogelijk te blijven leven. Voor mijn gezin, voor mijn lieve Chantal en voor onze twee prachtige kinderen. Ik heb na ontelbare slapeloze nachten de beslissing genomen ons horecabedrijf te verkopen en alles te geven voor mijn gezin. De hoop die ik had op een iets rustiger ziektebeeld was een roze bril die ik erg vaak op heb in mijn leven. MS werd niet rustig. Sterker nog, het ging bijzonder snel achteruit met mij.

“is er dan niks aan te doen Jasper?”

Jawel, maar niet in Nederland. De verknipte wereld van artsen en verzekeringen geeft het volgende resultaat. Hier in Nederland kan ik tientallen pillen slikken, spuiten zetten en oefeningen doen die met een beetje geluk de MS kunnen remmen. Maar er is geen remmen meer aan bij mij. Ik wil eigenlijk mijn lichaamsfuncties waarborgen zodat ik niet verder aftakel. Dat kan, maar niet hier. Een goede manier om MS te stoppen is een stamcel behandeling. De verzekeraar wil dat niet betalen, dus de artsen willen het niet uitvoeren. Daarom ben ik aangewezen om deze behandeling in het buitenland te gaan doen.

“Duur?”

“Ja heel duur”.
“Nee ik bedoel hoelang het duurt”.
“Ongeveer 5 weken. Er worden gezonde cellen geoogst uit je ruggenmerg en bewaard. Dan onderga je een chemokuur die je hele immuunsysteem uitschakelt. Is je immuunsysteem dood, en sta je op 0, dan worden de geoogste stamcellen teruggeplaatst met een goede kans dat hierdoor een nieuw immuunsysteem kan worden opgebouwd. De 100 meter sprint zal ik nooit winnen maar een beter leefbaar lichaam is wel mogelijk.”

“ Duur?”

“Bedoel je nu wel geld?”

“Ja”
“Een kleine 70000 Euro, en heel veel inzet en toewijding van mijn gezin en familie”.
“Dat is serieus geld!”
“Klopt. De inzet en toewijding van mijn gezin en familie is er, nu het geld nog.”
Met een groepje naasten zijn we een stichting begonnen om bekendheid en geld te vergaren.

“Welke stichting Jasper?”

‘Jasper Kicks MS’. “Daar is deze site ook voor gemaakt. Er volgen nog meer leuke dingen met de hoop voldoende geld op te halen voor de uitdagende maar levens veranderende behandeling”.

“Je bent dus een beetje afhankelijk van donaties?”

“Nee niet een beetje, volledig”.
Jasper is een vechter zolang hij zich kan herinneren. Dit gaat zijn allergrootste gevecht worden, maar hem kennende zal hij zeggen “Lets Kick Some Ass!” Nu wil hij MS uit zijn leven kicken dus een passende slogan is: “Jasper Kicks MS!”
Het zou geweldig zijn als jullie een financiële bijdrage leveren zodat we kunnen zorgen dat Jasper winnaar wordt van het gevecht van zijn leven. Ongelofelijk bedankt voor het lezen, en uw donatie gaat het leven van Jasper, Chantal, Eva & Wolf volledig veranderen, bijzonder positief dit keer…

HELP JIJ JASPER?

Maak een donatie

Laat een bericht voor hem achter